Автоматизация на билярд

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Microinvest предлага специализирано решение Microinvest Билярд Pro за автоматизация на отчитането в билярд клуб. С помощта на специализиран контролер и съответно приложение, продуктите на Microinvest обхващат отчетността на тази дейност. Цялата система може да работи самостоятелно, както и като част от ресторантския софтуер на Microinvest.

Съдържание

Описание на технологията на работа

Microinvest Билярд Pro включва, отчита и спира захранването на отделни маси в билярден клуб. Програмата позволява различни режими на работа и улеснения за клиентите. Примерни възможности за работа с продукта са:

  1. Предплатени игри. Microinvest Билярд Pro включва осветлението на определени маси за предварително зададено време;
  2. Режим на таксометър. В този случай Microinvest Билярд Pro включва осветлението на масите, но автоматично изчислява натрупването на сумата при приключване на играта.

Самото плащане и приключване на сметките може да се извърши със следните операции:

  1. Предварително плащане в брой или с друго платежно средство;
  2. Прехвърляне на отворена сметка в ресторант.

Софтуерна платформа

Microinvest Билярд Pro e отделна софтуерна програма и не е част от инсталационния пакет на Microinvest Склад Pro Light. При инсталиране се създава отделна икона за работа и управление на билярд. Софтуерната платформа използва същите технологии, както и ресторантския режим, и практически наподобява работата в ресторант, където вместо да се приемат поръчки се включва и изключва осветлението на билярдни маси.

Хардуерна платформа

Хардуерната част от реализацията на проекта стъпва върху отделен контролер за управление на 5 или 8 маси. Контролерът е специализиран модул с отделен микропроцесор и поддържаща електроника, който работи самостоятелно от управляващия компютър и комуникира чрез COM порт. Изходната част на устройството управлява съответен брой силови релета, които включват или прекъсват захранването на осветлението на билярдните маси.
В бъдеще се предвиждат контролери, които работят чрез USB и LAN интерфейс и изпълняват същите задачи.

Емулатори на работа на контролер

В Microinvest Билярд Pro е предвиден емулатор на хардуерен контролер. Чрез този емулатор може да се следят билярдни маси, дори ако няма изградена електрическа система. Емулаторът представлява набор от автономни броячи, които самостоятелно прогнозират и отчитат работата на билярдните маси. Въпреки, че не е толкова защитено, колкото чрез управление на захранването, емулаторът позволява бюджетно решение за автоматизацията на билярден клуб.

Други приложения

Посочената технология и контролер за управление на билярд може да се използва за други дейности, например:

  1. Автоматично отчитане на игрални автомати;
  2. Управление на устройства, при които има почасова тарифа за използване на определена услуга;
  3. Други таймери.


Полезни връзки

Лични инструменти