Визуални стилове

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Други продукти)
Ред 41: Ред 41:
Част от другите продукти също имат визуални стилове. При тях визуалния стил сменя цветовата гама на продукта, но не се отразява на функционалните възможности.<br/>
Част от другите продукти също имат визуални стилове. При тях визуалния стил сменя цветовата гама на продукта, но не се отразява на функционалните възможности.<br/>
Промяната на визуалните стилове и цветовата гама може да се извършва по всяко време, като това не влияе на въведените данни.
Промяната на визуалните стилове и цветовата гама може да се извършва по всяко време, като това не влияе на въведените данни.
 +
 +
== Полезни връзки ==
 +
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
 +
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]
 +
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]
 +
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
 +
*[http://microinvest.net/BG/Microinvest-Клиенти Нашите клиенти]
 +
*[http://microinvest.net/BG/Контакти Контакт с нас]
 +
*[http://microinvest.net/BG/Документация-help-софтуер-Microinvest-помощ  Документация]
 +
*[http://skladpro.bg Софтуер за ресторанти и барове]

Версия от 09:24, 5 юни 2012

Съвременните програмни продукти са изключително адаптивни по отношение на визуалните стилове. Решаващо удобство при използване на една програма е набор от функционални възможности, подредба на интерфейса и визуални стилове. Затова всеки модерен продукт трябва да притежава за технология за максимално красиво и удобно разположение на прозорци, бутони и полета за въвеждане на информация. Microinvest полага специални усилия за ефективно управление на потребителския интерфейс. В продуктите са създадени удобства за управление и адаптация на работния панел и визуалния стил. В зависимост от потребностите на потребителите визуалните стилове могат да се индивидуализират за да изпълнят една или друга задача.

Съдържание

Цели и ефект

В операторите настъпва умора при непрекъсната работа с едни и същи прозорци, справки, таблици и операции. Промяната на цветовия стил на продуктите може да разчупи това поведение и да допринесе за по-свежа и атрактивна работа на хората зад монитора. Освен промяна на визуалния стил, хората виждат и нови възможности в самите продукт.

Приятно за окото, стил за клиентите

Съществуват клиенти, които създават собствен работен интериор и обстановка. В този случай визуалният стил на програмата може да съответства на обстановката в офиса. Визуалният стил става еквивалент на корпоративната етика и култура на компанията.

Визуални стилове

Основните визуални стилове са изградени в продуктите Microinvest Склад Pro, Microinvest Склад Pro Light и Microinvest eMenu. Въпреки подобната идеология, съществува основна разлика в поведението на трите програми при промяна на визуалния стил и съответната цветова гама.

Microinvest Склад Pro

Визуалните стилове в Microinvest Склад Pro променят цветовата схема на работа, но не се отразяват на функциалността на продукта. При всеки един от визуалните стилове параметрите на системата остават непроменени и няма разлика в поведението на продукта. Най-общо, визуалния стил в Microinvest Склад Pro променя единствено външния вид и цвета, като запазва всички функции на продукта. Промяната на стила може да е по всяко време, като това не се отразява върху функционирането на продукта.
За да се променят възможностите на продукта и функциите на операторите, в Microinvest Склад Pro се използва модула „Права на достъп”.

Microinvest Склад Pro Light

Визуалните стилове в Microinvest Склад Pro Light са разделени на две категории:

  • Визуален стил. Тази настройка изменя поведението на продукта;
  • Цветова гама. Тази настройка изменя външния вид на продукта, но запазва поведението му.

Докато за цветовата гама няма никакви особености при произволна промяна, то визуалният стил има огромно въздействие върху функционалните възможности на продукта. Като допълнение може да се дефинира различно поведение на визуалните стилове в следните режими:

  • Ресторант;
  • Търговски обект.

Ресторант

Визуалните стилове на Microinvest Склад Pro Light Ресторант имат следната класификация:

  • Визуален стил 1. Масите в ресторанта са във вид на падащ списък. Стоките са подредени в таблица. Този стил е удобен за работа в FastFood, когато трябва да се работи бързо и има избор чрез кодове;
  • Визуален стил 2. Масите в ресторанта са във вид на таблица с бутони. Стоките също са във вид на таблица с бутони. Това е стил, който позволява много бърза работа с Touch Screen.
  • Визуален стил 3. Масите в ресторанта са във вид на архитектурен план. Стоките са във вид на таблица с бутони. Това е стил, който позволява много бърза работа с Touch Screen, с няколко отделни салона, особено при по-мощни компютри.

Търговски обект

Визуалните стилове на Microinvest Склад Pro Light Магазин имат следната класификация:

  • Визуален стил 1. Основен режим на работа със стандартен монитор и система за въвеждане на плащането. Този режим е най-предпочитания от традиционалистите в бранша;
  • Визуален стил 2. Авангарден режим на работа, при който вместо въвеждане на сума за плащане има бутони с номинала на банкнотите в съответната държава. Това е най-удобният стил за работа с TouchScreen;
  • Визуален стил 3. Минималистичен режим на работа, при който върху екрана почти няма бутони, шрифтът е увеличен и е ускорена работата. Много подходящ визуален режим за по-слаби компютри и по-малки монитори. Този режим е силно оптимизиран за работа с Меркурий 150.2 и използва пълните възможности на екран с резолюция 640х480.

Microinvest eMenu

Визуалните стилове в Microinvest eMenu са част от цялостната схема за създаване на електронен ресторант и привличане на клиентите. Чрез няколко отделни цветови схеми и стилове на интерфейса се получава индивидуален облик на ресторанта и перфектно представяне на предлаганите продукти.
Визуалните стилове са равноправни при работа, те променят единствено разположението на елементите и цветовата схема за работа. Възможна е динамична промяна на настройките и цветовата гама според желанията на собствениците.

Други продукти

Част от другите продукти също имат визуални стилове. При тях визуалния стил сменя цветовата гама на продукта, но не се отразява на функционалните възможности.
Промяната на визуалните стилове и цветовата гама може да се извършва по всяко време, като това не влияе на въведените данни.

Полезни връзки

Лични инструменти