Грешка 2015

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Настройка на макросите)
Ред 2: Ред 2:
== Excel документи ==
== Excel документи ==
-
[http://microinvest.net/BG/Софтуер-ресторант-магазин-Склад-Pro  Microinvest Склад Pro] осигурява мощен механизъм за работа на външни документи в среда на Microsoft Excel. Чрез най-съвременни технологии е изградена двупосочна връзка между продуктите на [http://www.microinvest.net Microinvest] и Microsoft Office. За да работите с Excel документи, ви е необходим Microsoft Office 2003 или по-нов.
+
[http://microinvest.net/BG/Софтуер-ресторант-магазин-Склад-Pro  Microinvest Склад Pro] осигурява мощен механизъм за работа на външни документи в среда на Microsoft Excel. Чрез най-съвременни технологии е изградена двупосочна връзка между продуктите на [http://www.microinvest.net Microinvest] и Microsoft Office. За да работите с Excel документи, Ви е необходим Microsoft Office 2003 или по-нов.
== Причини ==
== Причини ==

Версия от 10:46, 18 март 2013

Грешка 2015 означава липсваш модул в Microsoft Excel и невъзможност за връзка с външни продукти, в частност Microinvest Склад Pro. Грешката е отлично документирана от Microsoft и има специален модул, който решава проблема с тази грешка.

Съдържание

Excel документи

Microinvest Склад Pro осигурява мощен механизъм за работа на външни документи в среда на Microsoft Excel. Чрез най-съвременни технологии е изградена двупосочна връзка между продуктите на Microinvest и Microsoft Office. За да работите с Excel документи, Ви е необходим Microsoft Office 2003 или по-нов.

Причини

Грешката се появява при липсващ компонент в Microsoft Office Excel 2003 или 2007. Също така е възможно посочената грешка да се появи, ако поредността на инсталиране на продуктите е объркана. Препоръчително е Microsoft Office да се инсталира преди продуктите на Microinvest.

Отстраняване на грешката

Същестуват няколко стъпки, които отстраняват грешка 2015, като специално за целта Microsoft имат създаден допълнителен модул, който решава проблема. Последователността изисква да се инсталира се (или да се преинсталира) Microsoft Office, като се спазват следните стъпки:

  • При инсталацията се избира Custom Setup;
  • Поставя се отметка на “Choose advanced customization of application”;
  • От падащото меню на Microsoft Office Excel се избера „Run all from my computer”.


След като приключи инсталацията на Microsoft Office 2003 се инсталира или преинсталира Microinvest Склад Pro. След като преконфигурирането или инсталацията завърши, е необходимо да се свали от Internet и да се инсталира следната актуализация на Microsoft Office: Update for Office 2003 (KB907417)

Настройка на макросите

Последната стъпка за решаване на проблема е разрешаване на макросите. След като се инсталира успешно Microsoft Office, е необходимо да се отвори Excel.

  1. За потребителите на Microsoft Office 2003 от менюто Tools -> Macro -> Security се избира ниво на защита Low.
  2. За потребителите на Microsoft Office 2007 от Office Button изберете Excel Options. Изберете Trust Center ->Trust Center Settings… Отидете на Macro Settings и поставете отметка на “Enable all macros”.

Полезни връзки

Лични инструменти