Дистанционна работа чрез RDC

от Wiki

Версия от 11:15, 31 октомври 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Основната технология за отдалечена работа на продуктите на Microinvest е директна връзка към централен сървър или локален сървър в режим на репликация. Съществуват клиенти, които искат работа с помощта на RDC или така наречения „тънък клиент“. Въпреки че не е препоръчителна, продуктите на Microinvest успешно работят с тази технология. Основните акценти за работа на системите са описани в следващите няколко точки.

Съдържание

Преимущества

Преимуществата на работата през RDC (Remote Desktop Connection) е еднократната настройка на системата и множеството потребители, които я използват. Също така всичко се извършва централизирано, което опростява целия процес и улеснява поддръжката.
Тъй като RDC е технология, залегнала на ниво операционна система, то нейните функции се осигуряват от самата операционна система и по никакъв начин не зависят от самата програма.
Допълнително предимство е олекотената лицензионна политика при наличието на един централен сървър и множество клиенти. Предимство е възможността клиентите да използват сравнително по-слаби или стари компютри и централния сървър да обработва всички данни.

Недостатъци

Основните предимства се получават и недостатък на системата. Тъй като всичко зависи от един централен сървър, всички операции зависят само от този компютър. Ако нещо се случи с него, всички клиенти прекъсват работата си до възстановяване на централния сървър.
Вторият сериозен недостатък е много трудната технология за връзка на периферни устройства. Към клиентите почти не може да се свърже фискално устройство или подобно с локален драйвер.
Като трети недостатък можем да посочим трудната мащабируемост на програмата. Ако оператор изпълнява много тежка справка, то целият сървър работи бавно и всички други оператори също са затормозени.

Особености

При настройката и използването на RDC няма никакви особености. В продуктите на Microinvest също няма особености, които да се забелязват от потребителите. Все пак трябва да се обърне внимание на ресурсите, които се използват локално, например хардуерен ключ, баркод четци и подобни устройства. Операционната система на „тънките клиенти“ не е от значение. Може да се използва Windows или Linux. Всичко зависи от уменията на системния администратор.

Настройки

Не са необходими никакви специални настройки на програмата за работа в този режим. Продуктите „не усещат“ работата в терминален режим. Всички настройки са единствено на ниво операционна система, права на достъп, пароли и потребители (на сървъра, не на продуктите на Microinvest).

Други

При едновременна работа на няколко потребителя е възможно едновременно забавяне на всички операции, ако в този момент се изпълняват тежки функции или сложни справки.

Полезни връзки

Лични инструменти