Добри практики при инсталиране на продуктите

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Инсталацията е един от най-важните процеси при правилната настройка на системата. В този случай съществуват редица добри практики за работа, които гарантират успешно внедряване и свеждат проблемите до нула. Добрите практики могат да се разделят на системни изисквания и операторски действия. Microinvest препоръчва следните действия:

Съдържание

Актуализация на операционната система

Изключително важно е операционната система да е актуализирана с последните изменения. Много често съществуват промени и подобрения, които правят продуктите по-стабилни. И когато това е осигурено от самия производител на операционната система (Microsoft за Windows), тогава работната среда гарантира комфорт и стабилност при работа. Като проблем може да се отчете нелицензионен софтуер, който предотвратява актуализацията на операционната система и пречи за придобиване на последните изменения. Често се оказва, че наличието на последните обновления на операционната система решава много проблеми, които са забелязани при по-старите версии.

Права и потребители

Всеки програмен продукт изисква определени права, за да може да използва ресурсите на операционната система и да работи правилно. Затова при инсталацията и използването на програмните продукти трябва да се спазват следните принципи:

  • Инсталация – винаги се извършва чрез максимални права на достъп (Администратор);
  • Използване – желателно е да се използва от името на потребител и само в краен случай да се работи като Администратор.

Антивирусен софтуер

Антивирусният софтуер има своите предимства и недостатъци. Като основен момент трябва да се отбележат функциите на антивирусния софтуер за блокиране на достъпа до определени файлове. Във връзка с тези характеристики могат да се препоръчат следните съвети:

  • Инсталация – Желателно е временно да се изключи антивирусната програма, докато трае самата инсталация на продуктите. Това ще елиминира възможността на антивирусната програма да „попречи“ на инсталатора да изпълни своята задача. След края на инсталацията антивирусната програма може да се активира повторно;
  • Използване – Продуктите на Microinvest не осъществяват операции с други изпълними файлове. Поради тази причина те са безопасни по отношение на заразяване с вируси. Когато е възможно, изключете проверката на антивирусната програма по отношение на продуктите на Microinvest. Това ще ускори тяхната работа и ще минимизира времето за обработка на операциите. Не е необходимо всяка Доставка, Продажба или друга операция да бъде проверявана. Стандартната процедура за изключване на проверката се извършва, като в антивирусната програма се посочи папката на продуктите на Microinvest и се укаже, че тя е в „изключения за проверка“;
  • Други – Когато инсталационните версии на продуктите са свалени от сайта на Microinvest, тогава няма опасност от заразяване с вирус. Microinvest полага специални усилия за проверка на продуктите за безопасност и гарантира техния произход и качество.

Версии на продуктите

Използвайте само последните версии на продуктите. Всичко останало е компромис. Освен най-новите функции, в тях има и много подобрения по отношение на скорост на работа и най-вече съвместимост. В определена програма са добавени нови функции, но едновременно с това има изменения, невидими за потребителите на ниво съвместимост и адаптация към операционната система. Този процес е двустранен, актуализира се операционната система, след това подобни изменения се внасят и в продуктите. По този начин развитието на новите технологии е залегнало в последните версии на продуктите.

Други фактори

Съществуват и други фактори за правилната инсталация на продуктите. Накратко можем да отбележим следното:

  1. Рестартирайте системата преди инсталация или актуализация на продуктите. Така ще изчистите паметта от излишни процеси;
  2. Спрете всички останали програми докато протича инсталацията. Те могат да попречат на процеса или да държат отворен някой важен файл;
  3. Проверете дали ресурсите на компютъра са достатъчни за протичане на процеса. Понякога недостига свободното място на диска и инсталацията се проваля;
  4. Уверете се, че има партньор или колега, който може да Ви осигури помощ и поддръжка. Това е особено важно, ако е необходим код за актуализация на продуктите.
  5. Бъдете уверени в себе си, Microinvest гарантира, че продуктите имат отлична съвместимост и Вие няма да имате проблеми с инсталацията.

Полезни връзки

Лични инструменти