Добри търговски практики

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Microinvest предлага нестандартен подход за клиентите и позволява използването на световни търговски практики. Чрез елементарна настройка на програмата и въвеждане на авангардна система за отстъпки, всяка търговска организация може да получи уникален резултат и да мотивира своите реални и потенциални клиенти за по-активни покупки на нейните стоки и услуги.
Настоящият материал разглежда няколко от върховите практики за привличане на клиенти, такива, каквито са дали резултат в различни краища на света.

Съдържание

Много специални VIP клиенти

В съществуващ ресторант е създадена отлична търговска практика и е въведена следната технология за работа:

  1. На всички VIP клиенти са раздадени специални VIP карти с 5% отстъпка;
  2. В продуктите на Microinvest има въведено ценово правило за използване на процента отстъпка. Така клиентите се чувстват много специални, защото имат индивидуални цени;
  3. Като допълнително ценово правилно е добавена функцията изпращане на съобщение по e-mail в края на всяка продажба. Това съобщение е насочено към собственика на ресторанта и съдържа името на клиента и неговия телефон;
  4. Собственикът на ресторанта си е купил мобилен телефон с Android, който получава всеки e-mail.

В резултат на тази организация на поръчките, собственикът на ресторанта получава името и телефона на всеки клиент в момента когато той плаща своят обяд или вечеря. Собственикът на ресторанта позвънява и лично благодари на всеки един от VIP клиентите си за това, че са избрали неговия ресторант! От друга страна VIP клиентите получават несравнимо удоволствие за поздрав от мениджъра, особено ако той се намира далече или дори в друга държава.
Настройката на ресторантската програма на Microinvest е лесно, добавя се едно ценово правило. Разходите на собственика на ресторанта са точно колкото един телефонен разговор, удоволствието за посетителите е несравнимо спрямо конкурентите, които никога на си правят труда да имат лично отношение с посетителите.

Поименни чекове за клиента

Клиентските карти в продуктите на Microinvest могат да се присвоят на отделен клиент. И за всяка карта да се въведат данни на клиента, неговите имена и респективно друга информация за купувача. В съществуващ търговски обект това е превърнато като индивидуална система за премии, като върху документите за продажба (междинни поръчки и краен фискален чек) се отпечатва обръщение към клиента. По този начин клиентът получава индивидуално обръщение, например:

Уважаеми Иван Иванов,
Благодарим Ви за покупката при нас.
Днес Вие закупихте следното:
======================
За нас е удоволствие да Ви обслужваме.


Оформено по този начин, приветствието в документа за продажба предизвиква чувство за специално отношение и изгражда много силна връзка между клиента и търговския обект. Настройката на системата е елементарна и дава предимство пред конкурентните търговски обекти със стандартни документи.

Поздравление за рождени дни

Рожденият ден е празник за всеки. Затова в Microinvest има специална система за поздравления по случай рождените дни. Чрез система от ценови правила и клиентски карти, към всеки отделен клиент може да се въведе индивидуално поздравление по случай този празник и да се предостави допълнителна отстъпка при пазаруване. Настройката не е сложна и е по силите на всеки един партньор, дори и по-компютърно грамотните потребители могат сами да направят необходимата настройка.

Други възможности

Част от другите възможности на продуктите са SMS уведомяване на клиентите за промоции и предстоящи събития. Цялата информация, събрана в базата от данни може да даде нов поглед за управлението на мрежата от клиенти и дефиниране на разнообразни отстъпки. Цел на развитието на продуктите е въвеждане на авангардните технологии и предоставяне на привлекателни отстъпки, които отличават нашите системи от обикновените търговски програми. Чрез мащабно мислене и много новости нашите партньори и потребители могат да преминат на друго ниво при обслужване на клиентите. А това е много важно в съвременното информационно общество, особено когато потребителите имат достатъчно знания за да проверяват всичко през Internet и да вземат решения на базата на своя индивидуален интерес.

Полезни връзки

Лични инструменти