Електронни точки

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Полезни връзки)
 
Ред 20: Ред 20:
== Полезни връзки ==
== Полезни връзки ==
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
-
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
+
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]

Текуща версия към 09:27, 1 ноември 2017

Отстъпките във вид на електронни точки представляват много авангардна технология за премиране на клиентите. За разлика от традиционната технология за определен процент отстъпка, при електронните точки се предлагат предимства за собствениците на заведението, съпроводено с подходящ положителен емоционален заряд за клиентите.

Съдържание

Преимущества

Понятието електронни точки или виртуални пари се свързва с отстъпки, които се натрупват на картона на клиентите. За разлика от традиционната отстъпка цялата сума на продажбата остава в търговския обект. Могат да се определи следните основни различия:

  • При стандартна отстъпка от 5%, при сума 100 EUR, клиентът заплаща 95 EUR. В касата на предприятието постъпва по-малка сума;
  • При 5% електронни точки, при сума от 100 EUR клиентът заплаща 100 EUR и натрупва 5 EUR във вид на виртуални пари. В касата на предприятието постъпва цялата сума.

Технология на работа

Технологията на работа с електронните точки се състои от 3 етапа:

  1. Дефиниране на партньори, прикрепване на индивидуални клиентски карти на партньорите и съставяне на ценови правила за натрупване на електронните точки. Това се извършва еднократно и системата е готова за работа. Въвеждането на много карти се извършва най-лесно чрез импорт от Excel;
  2. Реални продажби към клиентите. Самите клиенти се идентифицират с помощта на картите и по този начин при приключване на продажбата се натрупват електронни точки. Електронните точки се акумулират в Авансово плащане;
  3. Когато количеството на електронните точки е достатъчно за извършване на операция, то при плащане може да се активира „комбинирано плащане”, програмата автоматично попълва натрупаните електронни точки в колона „Авансово плащане”. Продажбата може да се разплати чрез „Авансово плащане”, като съответната сума се отнема от електронните точки на клиента.

Особености

Дефинирането на отстъпка, които да натрупват електронни точки се изпълнява чрез модул „Ценови правила”. Функцията е много специфична и не може да се въведе чрез стандартния интерфейс, като технология се използва въвеждането на предварително създаден скрипт чрез специализиран интерфейс на модула. Необходимият скрипт е публикуван в партньорската секция на в документацията на сайта.

Справки

Справките за използване на електронните точки, авансовото плащане и съответните операции не се различават от стандартните справки. Разделянето може да се осъществи чрез въвеждане на филтър по „Авансово плащане”. По отношение на печатните документи също се спазват всички необходими правила за издаване на фискален или служебен документ. Всяка карта представлява отделен партньор и по този начин може да се проследи активността на всеки един партньор.

Полезни връзки

Лични инструменти