Живият контакт с клиентите

от Wiki

Версия от 11:45, 31 октомври 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Животът изисква комуникация, като това с пълна сила важи и за бизнеса. Поддържането на личен контакт с клиентите е от съществено значение за изграждането на силни и дългосрочни бизнес отношения, което е и един от факторите към дългогодишния успех на компанията Microinvest.

Съдържание

Периодични посещения

Личните и периодични посещения на текущите ни клиенти показват много добри резултати. Визитите в техните офиси и/или търговски обекти им дава усещането, че те са специални за нас, че са важна и значима част от нашия бизнес. Това е изключително полезно особено, ако клиентът е нов или работим с него по голям проект. Личната комуникация с клиентите е полезна в различни насоки. Опитът ни показва, че чрез тях се елиминират много от дребните, доста често незначителни, проблеми, които периодично възникват и са причина за голяма част от негативните мнения към продуктите ни.

Жива реклама

Когато клиентите имат технически проблеми почти винаги те предизвикват и емоционална реакция. Затова колкото по-бързо и адекватно е решението ни за потребителските нужди, толкова по-доволни клиенти ще имаме. Това от своя страна допринася за една от най-ефективните техники за популяризиране и разпространение на информация за продуктите ни, а именно чрез споделяне. В подкрепа на това е и популярния израз, че „един доволен клиент е ходеща реклама”.

Личен контакт

Периодичните посещения отнемат време и изискват повече инвестиции от обаждането по телефон или изпращането на е-майл, но имат неоспоримо по-голям ефект върху отношението на клиентите към фирмата.

Обучени специалисти

Обучени специалисти на Microinvest отделят по няколко часа седмично за личен контакт с фирмените клиенти, като това превръща фирмата от продавач на програмни продукти в желан бизнес партньор. Това се дължи на факта, че когато хората купуват нещо те не искат да получат просто софтуерна програма, а искат да си купят сигурност, че ще могат безпроблемно да развиват бизнеса си чрез нея.

Полезни връзки

Лични инструменти