Информационни чекове

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Предвидено е създаването на разширени информационни чекове. В тях може да се разположи разнообразна информация за отстъпки, промоции, стоки с определени качества или директна реклама на продукти. Информационната част може да е преплетена с информацията за стоките (например под името на стоката да име нейното описание) или да е отделен блок в началото или края на документи.

Съдържание

Технология

Основните технологии за създаване на информационни чекове са:

  1. Добавяне на скрипт в кухненските и фискални принтери;
  2. Модификация на съществуващи rpt файлове за вграждане на допълнителна информация.

Двете технологии са стандартни за продуктите на Microinvest, описани са в партньорската и документна част на сайта и са приложими за много голям кръг от фирми.

Примери за информационни чекове

Примерна информация в чек е поставянето на отстъпки, натрупани до момента електронни точки, специални промоции или име и номер на карта на партньора. Добавянето на баркод, който да идентифицира документа е добра практика, ако след време е необходимо да намерим точно този документ (например при рекламация на стоки).

Реклама

В чековете за клиента може да се поставя реклама. На повечето от принтерите съществуват механизми за печат на графика или предварително програмирано лого, на други принтери може да се добавят изображения от паметта на принтера. Текстовата информация е достъпна за всички видове печатащи устройства и е най-универсалното средство за послание към клиентите.
Чрез много точна и таргетирана реклама е възможно да се постигне подобряване на резултата без практически никакви допълнителни усилия.

Други

Във времето на информационните технологии, възможността за предоставяне на информационни чекове заедно със стандартните такива е мощен механизъм за привличане на нови клиенти.
Продуктите на Microinvest предлагат вградени средства за това и разширяват

Как се добавя информация?

В настройката на всяко едно устройство има няколко полета за въвеждане на информация към чековете. Като пример е достатъчно да се попълни следното:
Header1=******************
Header2=***Company***
Header3=****Address****
Header4=****Location****
Header5=****************** а появяването на уникален информационен блок в отпечатания документ.

Полезни връзки

Лични инструменти