Истини и лъжи за продуктите

от Wiki

Версия от 12:40, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

В света на софтуерната индустрия често се създават митове за определени продукти. Чрез тези митове се манипулира мнението на специалистите и потребителите по отношение на качеството и възможностите на продуктите.

Съдържание

Отворени/Затворени продукти

Основен въпрос е дали един продукт е отворен или затворен. Съществува мнение, че отворените продукти са по-евтини, защото всички могат да ги променят и адаптират. Това е така, но поддръжката на този продукт излиза много по-скъпо, защото трябва да се плаща на специалист, който самостоятелно променя програмния код и доработва продукта. Тъй като тази дейност се извършва от много специалисти едновременно и независимо, то практически различни хора правят едно и също и всеки взема пари за това. При затворените продукти този процес се извършва от една фирма, която разпространява промените към всички потребители. Microinvest предлага различни продукти, които са затворени, както и такива, които са с отворен код.

On-Line срещу Off-Line технология

Определено бъдещето е на On-Line технологията. Тя предлага работа в реално време, пълна синхронизация на данните, обмен без участие на оператори и централизирано управление на процесите.
Продуктите на Microinvest могат да работят и On-Line и Off-Line, като това е въпрос на настройка на системата.

Платени или безплатни бази от данни

Платените бази от данни имат предимства пред безплатните. По отношение на стандартното функциониране, двата класа бази от данни са равнопоставени, но при специфични ситуации, като репликация, архивиране, инструменти за управление има определено предимство при платените бази от данни. Продуктите на Microinvest могат да работят с различни бази от данни, както с платени, така и с безплатни бази от данни.

Изводи

В съвременния свят се случва преекспониране на предимства или недостатъци на определен продукт с цел по-доброто му представяне пред конкурентите. Затова Microinvest предлага пълна документация на продуктите си и демонстрационни версии без ограничение на функционалните им възможности. Това дава предимство на клиентите и партньорите да прегледат продукта преди да го закупят и инсталират и да имат точна представа за неговите възможности.

Полезни връзки

Лични инструменти