Как да се запознаем с продуктите на Microinvest

от Wiki

Версия от 09:32, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Всеки програмен продукт има свои специфични особености. За да можете да разгледате системата за автоматизация от Microinvest в пълният и блясък, Ви препоръчваме да изпълните следните стъпки:

 1. Сваляне на пълен инсталационен пакет с въведени примери;
 2. Създаване на инсталационно CD;
 3. Инсталация на продуктите и подготовка за разглеждане;
 4. Вход в системата и запознаване с функциите на продуктите.

Съдържание

Сваляне на инсталационно CD

Microinvest осигурява инсталационни пакети на всички свои системи. В тези пакети се съдържат пълните версии на продуктите, безплатни сървъри и много полезна документация. За клиентите е препоръчително да се използват точно тези CD-та, защото те гарантират максимален успех на инсталацията с възможно най-богати функционални възможности.

 • Стандартна версия на CD във ISO формат. Изображение на CD-то може да свалите от тук. Тази ISO версия може да се запише на CD или да се отвори с WinRAR. Тя съдържа всички възможни продукти и сървъри. Препоръчително е да използвате точно тази версия на CD-то.
 • Мини CD в EXE формат. Версията за Мини CD може да се свали от следния адрес. Тя съдържа минималния набор от продукти, достатъчна да се запознаете със системите, но съдържанието е около 50% по-малко по обем и се е лесно да се изтегли при бавна Internet връзка или лимитиран трафик.

Създаване на инсталационно CD

След CD-то е свалено в ISO или EXE формат е необходимо да бъде създаден инсталационен диск. Технологията за създаване на инсталационен диск е следната:

 • ISO – Вариант 1: С помощта на продукт за запис на CD, ISO изображението на диска се записва върху реален оптичен диск;
 • ISO – Вариант 2: ISO файлът се отваря с WinRAR и се копира или на оптичен диск или директно върху USB Flash устройство. Така полученият диск съдържа всички необходими компоненти и за да се инсталира диска е необходимо да се стартира Autorun.exe;
 • EXE файл: Когато е свален EXE файл на Microinvest Mini CD, то този файл се записва върху USB Flash диск или оптичен носител. Инсталацията се извършва когато се изпълни този EXE файл.

Инсталиране на продуктите

За максимално ефективно инсталиране на продуктите на Microinvest Ви препоръчваме следното:

 1. Поставете създаденото CD или USB Flash диск в устройството;
 2. Стартирайте Autorun.exe и изберете опцията „Автоматична инсталация”. Когато използвате MicroinvestMiniCD.exe, автоматичната инсталация започва в момента, когато стартирате файла MicroinvestMiniCD.exe
 3. Последователно ще бъдат инсталирани поредица от продукти, не променяйте настройките на инсталиращата програма. Не променяйте диск или папка, където да бъде инсталиран продукта, нека всички настройки да са по подразбиране.
 4. След като се инсталира последния продукт изчакайте около 30 секунди, докато CD-то спре да работи.

С това инсталацията е завършена.

Стартиране на продуктите

След успешното инсталиране на продукта ще бъдат създадени икони върху десктопа. За да се запознаете с продуктите е възможно да ги стартирате по ред. Ние Ви препоръчваме следната последователност:

 1. Microinvest Склад Pro Light – ресторант;
 2. Microinvest Склад Pro Light – магазин;
 3. Microinvest Склад Pro ;
 4. Microinvest Баркод принтер Pro.

Стандартно в демонстрационните бази на системата може да се влезе с парола 1111

Полезни връзки

Лични инструменти