Карти с отстъпки

от Wiki

Версия от 07:34, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Клиентските карти представляват индивидуален идентификатор за всеки клиент, който позволява натрупване на отстъпки, извършване на плащания, натрупване на определени бонуси или проследяване на предпочитанието и активността на всеки купувач. Клиентските карти са част от съвременната бизнес идеология, като позволяват въвеждането на по-гъвкави технологии за индивидуално отношение към клиентите.

Съдържание

Цел на клиентската карта

Чрез набор от уникален цифров код всеки клиент получава възможност да бъде част от авангардна система за индивидуално обслужване. Чрез този код, клиентите има собствени параметри (салдо, предпочитания, отстъпки и други), които параметри определят самите сделки. Като пример за това могат да са индивидуалните отстъпки, например определен клиенти или група клиенти да получават 5% отстъпка при зададени правила.

Видове карти

По своята същност картите могат да са изпълнени чрез различни технологии, например:

  1. Пластмасова карта с баркод;
  2. Пластмасова карта с магнитна лента;
  3. Пластмасова карта с вграден RFID чип;
  4. Хартиена карта с уникален код или баркод;
  5. Талон, билет, ваучер или купон;
  6. Друг идентификатор, окомплектован във вид, удобен за носене от клиента.

При част от картите се въвежда и срок на валидност, след който картата трябва да се поднови или да се закрие.

Карти в Microinvest

В продуктите на Microinvest всяка клиентска карта се въвежда като отделен партньор. След това нейният номер се присвоява в картона на клиента и тя се свързва към този партньор. Операциите за отстъпки, разплащания и други се извършват от името на този партньор. Името му може да е реално, например „Иван Иванов” или виртуално, например „Карта N012345”.

Отстъпки и работа с карти

Отстъпките, които се задават при работа с карти са част от интегрираната система за отстъпки, ценови групи и ценови правила. Подробното им използване в продуктите на Microinvest е описано в настоящата База знания и може да се намери конкретен вид отстъпка за клиента.

Полезни връзки

Лични инструменти