Красиви чекове

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Клиентите се привличат и оценяват съществуването на красиви чекове и печатни форми от търговския обект, ресторант или кафе. Затова в системите на Microinvest има специална технология за подобряване на външния вид на издаваните документи. Чрез стандартен механизъм от скриптове, формата и съдържанието могат да се адаптират за отделните нужди и да демонстрират индивидуализъм на обекта.

Съдържание

Приложение

Основната част от документите, които остават в клиентите са междинните поръчки в режим Ресторант, предчековете за плащане и крайните чекове за клиентите. Тъй като тези документи съдържат цени и суми, то те пряко интересуват крайния клиент. Точно това е мястото, където информацията се проверява и могат да се поставят определени акценти. В чек е правилното място за поставяне на фирмен лого и друга информация, която отделя този обект от конкурентните обекти и създава запомнящо се впечатление.

Настройка

Настройката може да се извърши на няколко различни нива:

  • Чрез настройка на съществуващи шаблони при избора на касов апарат;
  • С преработка на съществуващ rpt документ чрез Crystal Reports;
  • Сътворяване на индивидуален шаблон в всичката необходима информация в него;
  • Комбинация от тези механизми;

Описание на функциите и особеностите на настройката са публикувани в техническия и партньорския раздел на сайта.

Ограничения

Ограниченията са единствено на ниво апаратни възможности на печатащото устройство. Например един фискален принтер не може да печати произволен свободен текст и да поставя лого и картинки навсякъде. Затова при създаване на стилни чекове с индивидуална информация и авангардна визия е желателно да се използват кухненски принтери с широки възможности за текст, шрифтове, графика и други.

Принтери и драйвери

Съществува много голяма особеност при работата на принтерите чрез външен драйвер. Под „външен драйвер“ се разбира драйвер, който е написан от самия производител на принтера или е поставен в операционната система. Този драйвер управлява принтера с неговите максимални възможности, но не може да обработи всички скриптови команди. Такъв е случаят с печат на баркод, при директно управление върху документа се появява необходимия баркод. При управление чрез драйвер, вместо баркод излизат само цифри. Причината за това е, че в драйвера няма технология за създаване на баркод, това трябва да се прави или със сервизен софтуер на принтера или всичко да се изпраща готово, във вид на предварително подготвена графика.

Как се добавя информация?

Във фронт офиса, при настройка на периферните устройства има полета за въвеждане на информация към отделните раздели на документа. Като пример е достатъчно да се попълни:
Header1=******************
Header2=***Company***
Header3=****Address****
Header4=****Location****
Header5=******************
За появяването на уникален информационен блок в отпечатания документ.

Полезни връзки

Лични инструменти