Номерация по обекти

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

При работа с няколко обекта понякога се въвежда разделяне на издаваните документи по номера. Този процес е напълно автоматизиран в продуктите на Microinvest. Технологията за работа е лесна, но изисква правилно разбиране и изпълнение на процесите.

Съдържание

Разделяне по номера

Разделянето на документите по номера е настройка на системата. При активиране на тази настройка се извършва еднократно въвеждане на диапазоните на номерата на документите. Диапазоните представляват отделни последователности от номера, като между тях съществува достатъчно голямо число. Номерацията се задава за всеки обект и за всяка операция по отделно. Програмата се опитва да предложи най-елегантното разпределение на номерацията, като финалното решение зависи единствено от операторите.

Номерация и справки

Номерацията по обекти позволява да се филтрират справките по номер на документа. За всеки обект има отделна номерация и това може да се използва в справките.

Препоръки

Microinvest препоръчва номерацията по обекти да се използва заедно с заключването по обекти. Заключването по обекти ограничава потребителите да работят само в определен обект, като по този начин елиминира възможностите един и същ потребител да издава документи с различна номерация.

Особености

Диапазони на обектите се правят еднократно. Не трябва да се прави изключване и последващо включване на тази настройка. Това може да унищожи номерацията по обекти, като всички обекти приемат най-големия издаден номер.
Номерацията по обекти се използва при работа с мобилни устройства.

Полезни връзки

Лични инструменти