Печат на рекламни текстове

от Wiki

Версия от 08:02, 3 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

При печат на междинни бележки и чекове за клиента е възможно да се постави рекламен текст. При това, продуктите на Microinvestпредлагат достатъчно мощна и авангардна технология да управление на рекламните послания.

Съдържание

Приложение

Настоящата технология е приложима при издаване на чекове чрез стандартен POS принтер. В този случай се поставя команда, която прочита съдържанието на зададен файл и отпечатва един ред от него.
При повечето фискални принтери не е възможно да се печати допълнителен текст в края на бона и технологията е недостъпна.

Настройка

За да се активира печата на рекламни текстове трябва да се изпълнят следните стъпки:

  1. Създава се стандартен текстов файл във ANSI кодировка, примерно C:\MyFolder\MyFile.txt;
  2. На всеки ред от този файл се въвежда по едно рекламно послание. Важно е текстът да не се пренася или разделя на отделни редове;
  3. В Footer8 се поставя следния скрипт: <Random>C:\MyFolder\MyFile.txt

Форматиране на съдържанието

При печат на свободен текст се използват настройките, които са били зададени в принтера. По този начин форматирането на текста може да се направи точно преди да се изпрати рекламното послание. За целта е достатъчно в Footer7 или Footer6 да се определи стил, шрифт и други параметри и принтерът ще отпечати рекламния текст с точно тези шрифтове, големини и настройки.

Други

Предимство на настоящата технология е възможността да се получава информация чрез външен файл без да се променят настройките на системата. Съдържанието на файла се прочита и използва динамично, което позволява промяна на текстовете по всяко време и дори централизирано управление на рекламните послания.

Полезни връзки

Лични инструменти