Повторен печат документ

от Wiki

Версия от 09:54, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Microinvest Склад Pro дава възможност за повторно разпечатване на документи. С други думи, потребителите могат да отпечатат копие на вече издаден документ, който с нищо не се отличава от оригиналния. Функцията е валидна за всички видове документи, като програмата следи за неправилни или непозволени операции. За да извърши такава операция, операторът трябва да има съответното ниво на достъп.

Съдържание

Последователност на работа

Последователността на работа за повторен печат на документите е следната:

  1. Избор на документ
  2. Преглед на документа на екран
  3. Печат на документа

Избор на документ

Повторния печат на документи се извършва от менюто Редакция/Повторен печат, след което излиза меню с видовете документи. Операторът избира вида на документа който иска да отпечата, примерно Продажби. Появява се прозорец с всички извършени продажби, където програмата визуализира всички издадени документи от този тип. Операторът избира и потвърждава документа. При избор на документа могат да се задават филтри, чието функциониране е описано в допълнителните възможности.

Потвърждаване на избора

След като се избрали периода на операциите, от списъка се избира индивидуалния документ, който трябва да се разпечати. Следва потвърждение чрез натискане на бутона „ОК“. В зависимост от настройката програмата извежда съобщение „Желаете ли печат на документ?“, като при потвърждение на въпроса документът ще се появи на екран.

Печат на документа

Печатът на документа се извършва по същата технология, както и при запис на операция. В зависимост от настройката документът се появява на екран или документът се изпраща директно към принтера. Ако документът се е появил за преглед на екрана, тогава е необходимо да се активира съответния бутон за изпращане на принтер, при което документът се разпечатва.

Допълнителни възможности

При избор на документ програмата позволява да се зададе филтър за период на документите. Падащо меню, което определя периода на документите предлага следните възможности:

  • Всички – визуализират се всички извършени операции. Тази опция може да забави работата при огромни бази.
  • Днес – визуализират се единственото документите, направени през днешния ден.
  • Една седмица назад – при избор на тази настройка, в списъкът ще се изведат всички операции, направени в период от днес до една седмица назад.
  • Един месец назад – визуализира операциите, направени в рамките на един месец назад.
  • Една година назад – аналогично на предните два варианта, този вариант ви попълва списъкът с документи, направени в период от една година.
  • По избор – настройка, която дава възможност за избор на период на документите. Спецификата на последния вариант е, че операторът ръчно може да зададе период от дата до дата, за който да се визуализират операциите. Изборът на дата се извършва чрез стандартния календар, като се избира начална и крайна дата.

Полезни връзки

Лични инструменти