Потребителски документи

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Microinvest Склад Pro има механизъм за добавяне на документи по заявка на клиенти. Тези документи се изграждат чрез Crystal Report и се добавят като самостоятелни външни файлове. Появяват се в Диспечер на печата и могат да бъдат избрани за при печат на документ за съответната операция. Документите използват вътрешното ядро на системата и с нищо не се различават от стандартните.

Съдържание

Преимущества

Преимуществата на потребителските документи са тяхната независимост от основния пакет вградени документи. Потребителските документи могат да се изграждат по индивидуални изисквания на клиентите и да обхващат случаи, които не са предвидени в основния продукт, но трябват за точно определена дейност. Също така в тях могат да се поставят допълнителни колони, фирмено лого, картинки, бар-кодове и други данни.
В част от документите се включват специфични изисквания, които са индивидуални за клиента или изразяват особености на държавата и региона.
Потребителските документи не изискват промяна в програмния продукт, те се добавят във вид на външни файлове и веднага се появяват в менюто на програмата.

Други особености

В повечето от случаите потребителските документи се създават от Microinvest и регионалните партньори срещу допълнително заплащане. Пълна документация за създаване на потребителски документи е публикувана на основния сайта на Microinvest.

Файлове

Външните документи са стандартни файлове на Crystal Reports с RPT разширение. Файловете са разположени в папка UserReports, която се намира в работната папка на програмния продукт.

Деинсталация

При добавяне на потребителски документи, съответните файлове са допълнителни за програмния продукт и при деинсталация няма да бъдат изтрити. По този начин, ако е необходима пълна деинсталация на програмата, то файловете с документи, които са добавени в последствие трябва да бъдат изтрити ръчно от папката.

Полезни връзки

Лични инструменти