Проблем с принтер - програмата не печата

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Нова страница: При реална експлоатация на програмния продукт [http://microinvest.net/BG/Софтуер-ресторант-магазин-Скла…)
 
Ред 13: Ред 13:
== Полезни връзки ==
== Полезни връзки ==
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
-
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
+
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]

Текуща версия към 08:06, 3 ноември 2017

При реална експлоатация на програмния продукт Microinvest Склад Pro се получават ситуации, при които принтерът спира да печата. Причината за това е промяна на системната настройка на принтерите, без изменението да бъде отразено в програмния продукт.

Информация за настройката на принтерите

В Microinvest Склад Pro има система за управление на печата, която се нарича „Диспечер на печата“. Този модул се намира в меню Редакция -> Администриране-> Диспечер на печата. Чрез него се дава възможност да се дефинират различни видове документи, броя на копията и към кой от инсталираните принтери да се разпечатват. Бутон „Класик“ възстановява стандартно зададената схема, при която всички документи излизат на принтера който е избран по подразбиране.

В прозореца на „Диспечер на печата“, в първата колонка са изброени всички операции за които се печатат документи, в втората колонка е сумирания брой копия за документа, който ще се разпечатва на различните принтери, следващите колонки са всички налични принтери в операционната система и броя копия от документа, които ще се разпечатват на всеки един от тях.

Особености и правила за работа с „Диспечер на печата“

Когато в операционната система Windows се добави нов принтер, съответното изменение трябва да се извърши и в програмата. За всеки един добавен принтер в операционната система и зададен като принтер по подразбиране е необходимо да се отвори „Диспечер на печата“ и да се натисне бутон „Класик“. Това ще установи ново разпределение на документите, като копията ще бъдат изпратени към принтера по подразбиране.

Друга особеност при печат на локален и мрежов принтер и показване на съобщение за грешка при генериране на някой от видовете документи е изгубена връзка с мрежовия принтер. Този проблем се отстранява чрез инструментите на операционната система или преинсталация на самия принтер.

Полезни връзки

Лични инструменти