Продажби от бек офиса

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Коментари)
(Полезни връзки)
Ред 28: Ред 28:
*[http://microinvest.net/BG/Документация-help-софтуер-Microinvest-помощ  Документация]  
*[http://microinvest.net/BG/Документация-help-софтуер-Microinvest-помощ  Документация]  
*[http://skladpro.bg Софтуер за ресторанти и барове]
*[http://skladpro.bg Софтуер за ресторанти и барове]
 +
*[http://wiki.microinvest.net/index.php?title=%D0%A1%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8:%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8 Всички статии]

Версия от 12:15, 5 юни 2012

Съществуват ситуации, при които продажбите е по-удобно да се реализират чрез Microinvest Склад Pro. В тези случаи са предвидени допълнителни настройки и технологии за връзка с касови апарати и фискални принтери.

Съдържание

Основни положения

При продуктите на Microinvest няма значение откъде е била извършена една операции. Продажбите имат един и същ резултат, без значение от техния произход, вид работно място или операционна система. Предимството на тези възможности е пълното комбиниране между различни работни места (работно място фронт-офис или работно място бек офис) и най-ефективното използване на цялата гама от продукти на фирмата.

Връзка с периферни устройства

Microinvest Склад Pro Light представлява завършен фронт офис и драйверите за различните периферийни устройства са вградени в програмата. При Microinvest Склад Pro тази връзка е външна и е необходимо допълнителна безплатна програма Microinvest Device Manager. Самата програма Microinvest Device Manager представлява универсален драйвер за устройства и работи на фонов режим, без да визуализира отделни прозорци.

Microinvest Device Manager

Microinvest Device Manager е автономна програма и драйвер за управление фискални устройства. Тя се инсталира самостоятелно и осигурява технология за настройка и управление на периферийните устройства. Настройката спазва принципите, залегнали в Microinvest Склад Pro Light, като ядрото на двата продукта е същото в тази си част. Настройката се извършва чрез автономен прозорец с параметрите за връзка към устройството.

Настройка на цялата система

Настройката на системата се разделя на две части:

  • В Microinvest Device Manager се въвеждат данните за периферийното устройство. Те са 100% аналогични на настройката на устройствата в Microinvest Склад Pro Light;
  • В Microinvest Склад Pro се задава работа чрез Microinvest Device Manager и при приключване на съответната операция едната програма прехвърля данните в другата, която от своя страна управлява фискалното оборудване.

При печат на документите не се появяват никакви допълнителни екрани, всичко се реализира чрез интерфейса на Microinvest Склад Pro.

Коментари

Така построената система е много мощна и позволява безпроблемна работа в ситуациите, когато е по-удобно да се работи чрез Microinvest Склад Pro на работното място на касиерите и операторите. Обикновено това се получава в ситуациите, когато не е необходима бърза работа на касиера, но се извършват много и разнообразни дейности, генерират се документи и справки.

Полезни връзки

Лични инструменти