Променяни ли са данните?

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
 
Ред 22: Ред 22:
== Полезни връзки ==
== Полезни връзки ==
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
-
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
+
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]

Текуща версия към 08:10, 1 ноември 2017

Гъвкавата технология на работа с Microinvest Склад Pro позволява редакция на всички данни, в произволен момент от време. За да може информацията да бъде по-добре защитена са предвидени няколко механизма:

  • Нива и роля на потребителите. По-ниските нива имат ограничения при операциите за изтриване и редактиране на определени документи и не могат да променят тази настройка;
  • Права на достъп. Чрез фина настройка на правата на достъп е възможно да се забранят определени операции на определени потребители. По този начин те няма да са в състояние да изпълняват опасна операция;
  • Система от справки, които показват какви документи са били променяни и от кой оператор.

Съдържание

Нива на потребителите

Потребителите в Microinvest Склад Pro са разделени на 4 категории:

  • Собственици. Нивото е с неограничен достъп и може да извършва практически всички операции;
  • Администратори. Нивото е с пълен достъп, но има ограничения при генерирането на справки за печалбата на организацията и може да създава нови собственици.
  • Управители. Ниво с нисък достъп. Използва се за основните потребители, които управляват реалната работа в обекта и контролират операторите;
  • Оператори. Най-ниско ниво на достъп. Използва се за операторите, които въвеждат основните документи и не разглеждат аналитичните справки за организацията.

Права за достъп

Правата на достъп позволяват донастройка на нивото на потребителите, като позволяват отключването или забраната на определена функция от продукта. Чрез Права на достъп могат да се задава индивидуалния достъп на всеки потребител до всяка функция на програмния продукт. Чрез Права на достъп може да се промени и нивото на потребителя, така, че по-ниско ниво да има повече възможности за работа от по-високо ниво. Обратното също е възможно. Правата на достъп се управляват чрез активиране на меню Редакция/Администриране/Права на достъп.

Дневник на приложението

Основната справка за анализ на промените в документите е „Дневник на приложението”. Чрез тази справка може да се провери кой потребител каква операция е извършил и какво е било променено в системата. Справката съдържа класове от събития, например редакции, анулиране, вход с пароли и други. Чрез филтър е възможно да се отдели само един клас събития, като по този начин се наблюдава за точно определена промяна в данните и всички действия на оператора, които водят до аналогични резултати.

Защита на базата от данни

Базите данни, които Microinvest Склад Pro създава, са защитени с парола. Допълнително, системните администратори могат да дефинират собствена парола за връзка (важи единствено за SQL сървърите), като по този начин операторите нямат достъп до мястото, където се съхранява базата от данни. Защитата е гарантирана от стандартни механизми, които са залегнали в основата на SQL сървърите и са показали своята надеждност.

Полезни връзки

Лични инструменти