Създаване на меню

от Wiki

Версия от 11:44, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

При работа в ресторант е важно да бъдат създадени менюта за клиентите. Като цяла този процес се извършва рядко, но той е важен за цялостното представяне на обекта. Затова Microinvest описва процесa за създаване на менюта и до голяма степен го автоматизира.

Съдържание

Последователност на работа

Предложената технология за създаване на меню в ресторант е универсална. Тя описва методите за класифициране на данните, като индивидуалното оформяне на крайния продукт зависи от дизайнерите, които обслужват ресторанта. Стъпките за създаване на меню са:

  1. Създаване на групи в номенклатурата на стоките в ресторанта;
  2. Експорт на стоките от номенклатурата, разделени по групи;
  3. Подреждане на стоките според вкуса;
  4. Оформяне и печат на меню.

Създаване на групи

За да бъде ефективно разделянето на стоките в един ресторант, е важно разделянето на блюдата. Въпреки че това е строго индивидуално, разделянето трябва да се направи по видове храни (салати, предястия, основни, десерти и други) и обекти (напитки, кухня и други). Това разделяне се въвежда в номенклатурата на стоките и настройките на програмните продукти.

Експорт на блюдата

След като номенклатурата е изградена, следва експорт до Excel. Това се извършва чрез меню Справки/Номенклатури/Стоки, като за всяка група се прави отделен експорт. По този начин номенклатурата се систематизира във външни Excel файлове.

Подреждане

Всеки ресторант има свой стил на работа. Затова файловете с блюда трябва да се подредят според стила на ресторанта и в този ред да се разположат във финалния документ.

Оформяне

Така подредените Excel файлове съдържат списък с всички блюда и напитки, които се предлагат в ресторанта. От дизайнерите зависи да направят подходящото оформление на менюто според изискванията на ресторанта.

Коментари

Microinvest осигурява напълно автоматизирана технология за обработка на данните за съставяне на меню. Цялата процедура за експорт на данните отнема няколко минути и е във възможностите на всеки оператор на системата.

Полезни връзки

Лични инструменти