Технически параметри на продуктите

от Wiki

Версия от 14:14, 8 януари 2020 на Виктор Павлов (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Продуктите на Microinvest използват стандартни технологии за достъп до базите от данни и другите ресурси на компютъра. Познаването на технологиите на работа помага за по-прецизна инсталация и настройка на програмите, като елиминира възможните проблеми при реална работа на системите.

Съдържание

Физическо местоположение на данните

При работа с база от данни Access, физическото местоположение на данните е папката на файла с базата от данни. При работа в мрежа се използва Windows Sharing и споделен файл, като местоположението се определя от споделената папка (и името на компютъра, на който е съхранява папката). При работа с база от данни MySQL или MSSQL сървър, базата се съдържа в системните папки на съответния сървър. В този случай местоположението е името на компютъра или IP адреса на компютъра.

Логически адрес на базата от данни

Адресът на базата от данни се определя от нейния вид, като точката за достъп е името на компютъра (или неговия IP) адрес. Това важи за всички продукти и за всички видове бази от данни. Следва да се има предвид, че при Named Instance освен името на компютъра трябва да се добави и името на инстанцията, например Server\Instance за да се достъпи базата от данни.

Транспортен протокол

Desktop продуктите на Microinvest използват стандартен протокол за комуникация през TCP/IP. Web базираните продукти използват https:// протокол за комуникация и достъп, защитен с индивидуален цифров сертификат, издаден от международно призната организация.

Топология на връзката

При работа в мрежа се използва топология от тип "Звезда" чрез Local Network. При отдалечена работа (например офис и склад) може да се инсталира VPN, но отново основната топология е "Звезда" чрез Network.

Полезни връзки

Лични инструменти