Фон в програмите

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Microinvest Склад Pro поддържа всички съвременните технологии за изменение на външния вид и конфигурация на визуалния интерфейс. Освен стандартните функции за промяна на цвета на кожата (скин на продукта), Microinvest Склад Pro позволява поставяне на изображение на фонов режим върху основата на продукта. По този начин може да се създаде корпоративен дух на приложението и са се постигне индивидуален външен стил.

Съдържание

Принцип за фона

Основният екран на програмата е динамичен и позволява поставяне на изображение като фон. Това изображение замества сивия фон и представлява отделен тапет на приложението. Всеки потребител може сам да определи какво е неговото препоръчително изображение и да адаптира продукта според своите желания.
Освен чисто естетична визия, изображението може да се използва и като рекламна заставка на програмата. Поставянето на фирмено лого силно променя усещането за корпоративен дух и съпричастност към дейността на фирмата. Индивидуалната визия е част от съвременната

Параметри на изображението

За да се намали натоварването върху Microinvest Склад Pro е желателно изображението да е създадено именно за текущата резолюция на екрана. Затова при поставяне на изображението трябва да се планират файлове, предназначени за най-стандартните размери:

  • 1024 х 768
  • 1280 х 1024
  • 1600 х 1200
  • Други локални размери на екрана.

Задачата на сервизните специалисти е да подберат най-подходящото изображение за индивидуалния потребител и да направят специален файл за това работно място.
Файлът с изображението се поставя в основната папка на продукта и се кръщава с името Background.jpg, програмата го зарежда при стартиране. Файловият формат трябва да е стандартно JPG, като няма ограничения за размер, цветове или други параметри.

Предимства

Предимствата на фоновото изображение е яркото индивидуално присъствие на продукта и приятното усещане на оператора зад монитора. Също така е възможно да се моделира рекламно послание пред клиентите, които посещават офиса и също виждат екрана.

Недостатъци

Като основен недостатък можа да се отбележи забавянето на отварянето на прозорците при наличие на тежко изображение като фон на продукта. При всяко отваряне, преместване, затваряне или друго пренареждане на прозорците програмата изрисува изображението отново и това отнема време и компютърни ресурси.
Гореописаното забавяне на се наблюдава при компютри от последно поколение, с бърза видеокарта и достатъчно мощен процесор. При тях няма никакво забавяне, всичко работи бързо и ефективно. Количеството налична RAM памет също е от значение, повече памет осигурява бърза обработка на изображението и елиминира забавянето.

Други

Възможността за индивидуално лого е предимство на програмата. Много често това позволява на сервизните специалисти да поставят своя реклама върху екраните на програмата, например телефони на поддържащия сервиз, компания, участвала във внедряването на цялата система или друг вид полезна информация.

Полезни връзки

Лични инструменти