Хитрости и тънкости

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Интересни и полезни)
 
(Една междинна версия не е показана.)
Ред 10: Ред 10:
== Състояние на прозорците ==
== Състояние на прозорците ==
-
Прозорците в [http://microinvest.net/BG/Софтуер-ресторант-магазин-Склад-Pro  Microinvest Склад Pro] запомнят своето положение и размер. Използвайте тази функция за да направите най-подходящото разположение на прозорците по екрана Ви и да подредите данните по най-удобния за Вас начин. Предимството на указаната технология е това, че тя е индивидуална за всеки потребител. Ако един потребител си подреди прозорците по индивидуална схема, това не размества подредбата на другите потребители в системата.
+
Прозорците в [http://microinvest.net/BG/Софтуер-ресторант-магазин-Склад-Pro  Microinvest Склад Pro] запомнят своето положение и размер. Използвайте тази функция, за да направите най-подходящото разположение на прозорците по екрана Ви и да подредите данните по най-удобния за Вас начин. Предимството на указаната технология е това, че тя е индивидуална за всеки потребител. Ако един потребител си подреди прозорците по индивидуална схема, това не размества подредбата на другите потребители в системата.
== Настройки по потребители ==
== Настройки по потребители ==
Ред 20: Ред 20:
== Полезни връзки ==
== Полезни връзки ==
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
-
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
+
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]

Текуща версия към 08:36, 3 ноември 2017

В продуктите на Microinvest има много хитрости и тънкости, които могат да улеснят работата на операторите и да направят приятно общуването с програмния продукт. Използването на тези функции подобрява бързодействието и оптимизира времето за въвеждане на операциите.

Съдържание

Интересни и полезни

Съществуват много функции, които улесняват работата. Ето и кратък наръчник за тяхното използване:

  1. В поле „Количество“ и „Цена“ може да се въведе проста формула. Ако в полето въведем 12*34, програмата ще изчисли израза и ще постави стойност 408. Тази функция много улеснява рутинните изчисления, например цена 123.45 с 3% отстъпка може да се въведе като 123.45*0.97;
  2. В прозорците с номенклатури може да се използва „влачене“ на елементите на номенклатурата между различни групи. По този начин избраните елементи бързо и лесно се преподреждат в желаната от нас група;
  3. В таблиците (номенклатури, справки, без операции) е възможно едновременното маркиране на много елементи. Чрез избор с мишката, докато са задържани клавишите Shift или Ctrl, се избират множество стоки (партньори, обекти или потребители). По този начин е възможно да се изпълни операция върху всички тях, без необходимост от индивидуален избор;
  4. В повечето от таблиците е възможно да се промени сортировката. Достатъчно е да се щракне върху съответния заглавен ред и таблицата се сортира по това поле. Тази функция е най-ефективна в номенклатурите и справките, защото позволява индивидуална подредба на данните в таблицата. Повторно щракване върху таблицата обръща сортировката от възходяща към низходяща;
  5. Преоценката в Microinvest Склад Pro може да се извърши върху наличността в склада или върху отворена операция. Прозорецът за Преоценка има различно поведение в зависимост от това дали в момента е отворена операция в програмата или не. Във първия случай се обработват само стоките, които са въведени в операцията (прозорецът с операция е бил активен в момента на извикване на Преоценка)

Състояние на прозорците

Прозорците в Microinvest Склад Pro запомнят своето положение и размер. Използвайте тази функция, за да направите най-подходящото разположение на прозорците по екрана Ви и да подредите данните по най-удобния за Вас начин. Предимството на указаната технология е това, че тя е индивидуална за всеки потребител. Ако един потребител си подреди прозорците по индивидуална схема, това не размества подредбата на другите потребители в системата.

Настройки по потребители

Microinvest Склад Pro и Microinvest Склад Pro Light позволяват настройка по потребители. По този начин е възможно настройката на определен потребител да отговаря на неговите нужди, докато при други потребители да има въведени ограничения. За разлика от правата на достъп, настройките могат да са на няколко нива (за потребител, за база от данни и за програма).

Няколко справки едновременно

Microinvest Склад Pro позволява текущата справка да се превърне в стандартен прозорец. Чрез панела за управление на справките е възможно справката да се превърне в прозорец. По този начин могат да се активират няколко справки едновременно и те да се съпоставят. Ако прозорците се наредят един до друг, тогава операторът вижда няколко справки едновременно. Функцията е удобна, когато се разглеждат справки, които не могат да се съвместят или произхождат една от друга.

Полезни връзки

Лични инструменти