Ценови листи

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Microinvest Баркод принтер Pro)
 
Ред 30: Ред 30:
== Полезни връзки ==
== Полезни връзки ==
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
*[http://microinvest.net  Официален сайт на Microinvest]
-
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
+
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]

Текуща версия към 08:36, 3 ноември 2017

Microinvest осигурява няколко различни технологии за съставяне на ценови листи на стоките. Различните технологии предлагат различен принцип на работа и обработка на данните - от напълно автоматичен режим, до пълен контрол върху данните и ръчно дооформяне. Ценовите листи позволяват да се създават менюта за ресторанти, оферти, етикети, описание на стоките и други подобни документи. Процесът обхваща всички стоки, които се обработват и предлагат от програмата.

Съдържание

Възможности

Ценовата листа е основен документ в съвременния бизнес. Затова е важно да се направи във вид, който е удобен за обработка и удовлетворява изискванията на клиентите. В продуктите на Microinvest са проектирани и изпълнени няколко отделни технологии за съставяне на ценови листи. Всяка от технологиите решава отделна задача и при необходимост могат да се правят комбинации между различните възможности.

Експорт в Excel

Технологията за съставяне на ценови листи чрез експорт в Excel работи чрез следната последователност:

  1. Чрез Справки/Номенклатури/Стоки се задават критерий за избор на стоките;
  2. Генерира се справката във вид на таблица с необходимите полета и данни;
  3. Тази таблица се експортира в Excel и се отваря там;
  4. В самия Excel се извършва допълнителна обработка по изменение на външния вид на справката и съответните данни;
  5. Към този файл се добавят данните за фирмата и той се подготвя за печат. С това създаването на ценова листа е завършено.

Microinvest Баркод принтер Pro

Алтернативна и много мощна технология за създаване на ценови листи е чрез програмния продукт Barcode Принтер Pro. Обикновено този продукт се свързва единствено със създаване на етикети, но той позволява и създаването на ценови листи. Технологията на работа е следната:

  1. Отваря се Barcode Принтер Pro и се създава нов етикет;
  2. Размерите на етикета са съобразяват с лист А4 или съответен желан размер;
  3. Графично се оформя единичен ред от ценовата листа. Всеки етикет съответства на един ред от ценовата листа. В общия случай се поставя само текстова информация – име, цена, други параметри и условия. Не се поставят баркодове;
  4. Създава се лист с етикети във формат А4. Тъй като всеки етикет съответства на един ред от ценовата листа, то върху този лист А4 се формира ценова листа;
  5. Полученият документ се разпечатва и съхранява за следващо използване.

С цел удобство на потребителите, в Barcode Принтер Pro са създадени няколко шаблона на предварително готови ценови листи. Тези шаблони могат да се заредят при отваряне на документ в първите екрани на продукта и директно се изпълняват описаните стъпки от 1 до 5.

Потребителски справки

Microinvest предлага мощна технология за създаване на потребителски справки и Excel документи. Съществува възможност ценовата листа да се създаде по индивидуално задание и шаблон, по начин, който удовлетворява определен клиент. Шаблоните се разпространяват в самостоятелни файлове и се добавят към основното меню на програмата. Предимство на технологията е пълната автоматизация и индивидуалност, но услугата се заплаща към консултантите, които изграждат документите.

Други възможности

Посочените възможности са най-често разпространените и използвани от потребителите. Съществуват и други технологии, експорт, модификация на документи и дори директен достъп до базата от данни. Всички тези възможности могат да се комбинират, за да се получат качествени ценови листи, които задоволяват и най-претенциозните потребители на системата.

Полезни връзки

Лични инструменти