Drag & Drop

от Wiki

Версия от 12:16, 1 ноември 2017 на Marketing (Беседа | приноси)
(разл) ←По-стара версия | преглед на текущата версия (разл) | По-нова версия→ (разл)
Направо към: навигация, търсене

Microinvest Склад Pro и другите продукти от серията поддържат всички стандартни функции за управление на списъците, в частност и функционалността Drag&Drop. Чрез тази технология се ускорява извършването на специфични операции, например преместване на елементите от една група в друга и редакцията на няколко номенклатури едновременно.

Използване на Drag&Drop

Drag&Drop работи във всички прозорци за управление на номенклатурите (стоки, партньори, обекти и оператори). Една или няколко номенклатури се маркират и докато се „държат” с мишката се пускат на новото място. Така програмата изпълнява команда за преместване на номенклатурите от една група в друга.

Правила за безопасност

Програмата автоматично предупреждава при преместване на няколко елемента. С цел удобство при работа, това предупреждение може да се изключва от потребителя. При всички положения е добре операциите по преместване на номенклатурите да се изпълняват максимално внимателно, защото ако елементите бъдат „изпуснати” на неправилно място (в неправилната група), то не съществува автоматичен механизъм за обратното им „събиране” в първоначалната група.


Полезни връзки

Лични инструменти