Linux - възможни и невъзможни неща

от Wiki

(Разлики между версиите)
Направо към: навигация, търсене
(Невъзможни неща)
Ред 20: Ред 20:
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
*[http://blog.microinvest.net Корпоративен блог Microivnest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
*[http://forum.microinvest.net  Форум Microinvest]  
-
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софуерни Решения]
+
*[http://microinvest.net/BG/Заведения-ресторанти-ПОС-пицария-бирария-кафене-бар Софтуерни Решения]
*[http://microinvest.net/BG/Microinvest-Клиенти Нашите клиенти]
*[http://microinvest.net/BG/Microinvest-Клиенти Нашите клиенти]
*[http://microinvest.net/BG/Контакти Контакт с нас]
*[http://microinvest.net/BG/Контакти Контакт с нас]

Версия от 09:52, 12 март 2013

Съществува желание и опити за работа на продуктите на Microinvest под операционна система Linux. От архитектурата и изпълнението на продуктите може веднага да се определи кои от тях могат да работят под Linux и кои не. Чрез публична и достъпна информация е възможно да се спести много време в безуспешни опити за постигане на невъзможното.

Съдържание

Основни положения

Повечето от продуктите на Microinvest са предвидени за работа под операционна система Windows. Поради тази причина те са проектирани в съответствие с принципите, залегнали в Windows и се препоръчва те да работят под Windows. Въпреки това има ентусиасти, които правят опити за стартиране на продуктите под съответен емулатор в Linux.

Невъзможни неща

Практически е невероятно Microinvest Склад Pro да бъде стартиран успешно и функционално под Linux. В продукта се използват множество технологии за обмен на данни, които са предвидени за работа под операционна система Windows. Също така компонентите за достъп до базата от данни, печат на документи и интеграция изискват много ресурси, недостъпни в Linux.
Съществува вероятност Microinvest Склад Pro Light да бъде стартиран под Linux. Тук трябва да се отбележи, че дори това да се осъществи, то програмата няма да може да работи с периферни устройства, защото под Linux отсъства съответна реализация на функциите за управление на вход/изход на COM портовете и комуникацията между устройствата ще липсва.

Възможни неща

Microinvest Warehouse Open е продукт с отворен код, който работи без проблеми под Linux. Неговата архитектура е съобразена с изискванията на Linux и системите работят без никакви забележки. На ниво база данни продуктите са съвместими.
Microinvest Склад Pro Web може да работи в комбинирана система Windows/Linux. Самата програма Microinvest Склад Pro Web задължително работи под Windows сървър, но клиентите могат да работят в Linux среда и съответен браузър. Това е отличен пример за хибридна система.
Един от изброените сървъри, MySQL, има реализация за Linux. Възможно е сървърът да работи под тази операционна система, докато клиентите работят под Windows и са свързани към него.

Други коментари

Съществуват комерсиални емулатори на Windows под Linux, например Entersoft. Вероятността за успех с такъв емулатор също е нищожна, защото отсъстват основни функции в архитектурата на ядрото на Linux системите и тези елементи не могат да се елиминират или да се наподобят чрез емулатор.

Полезни връзки

Лични инструменти