Windows версии

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Основен принцип на продуктите на Microinvest e „Колкото по-ново, толкова по-добре“. Затова се препоръчва използването на последните версии на операционните системи. В следващия материал ще се разгледат предимства и особености на определените операционни системи.

Съдържание

Windows 7

Windows 7 е най-предпочитаната система за работа с продуктите на Microinvest. При 100% съвместимост на софтуера, Windows 7 използва напълно ресурсите на компютъра и предлага най-висока стабилност и скорост на работа на Microinvest Склад Pro и Microinvest Склад Pro Light. Не съществуват специфични особености при инсталация или използване на софтуера, важно е правата на потребителите да са правилно зададени. Windows 7 съдържа в себе си голямо количество драйвери за устройства и отлично разпознава наличния хардуер. Това е най-доброто решение за продуктите на Microinvest.

Windows Vista

Макар и не толкова популярна, продуктите на Microinvest работят много стабилно с тази операционна система. Съвместимостта е пълна, няма никакви особености при работа. Тежестта е върху системния администратор, който трябва да осигури правилната инсталация на Windows Vista и нейното окомплектоване с подходящите драйвери.

Windows XP

Windows XP е ветеран сред операционните системи. По своята същност тази ОС е доказано стабилна и работоспособна. За правилното използване на Windows XP е желателно да са спазени следните изисквания:

  • Актуализация на Windows XP до Service Pack 3;
  • Инсталиране на всички необходими драйвери на устройствата в системата;
  • Настройка на Firewall и мрежа според изискванията за стабилна работа.

Microinvest поддържа всички функции на Windows XP и безпроблемната работата е гарантирана.

Други Windows версии

Работа с Windows Server 2003 и Windows Server 2008 е възможна, макар и много екзотична. Тези операционни системи са сървърни, продуктите работят без затруднения там, но за потребителите е по-неудобно защото системите са тежки и не оправдават техните очаквания.
Работа с Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows NT и Windows 2000 не е възможна, системите са относително стари и не поддържат нововъведенията на последните технологии.
Windows CE не се поддържа от стандартните продукти. Съществуват мобилни версии за част от устройствата с Windows CE.

32 или 64 битова операционна система

Microinvest полага специални усилия за съвместимост с 64 битови операционни системи. Всичките продукти от Pro серията са напълно съвместими с 64 битовите системи и работят без никакви проблеми. За специалистите е важно да се запознаят с особеностите на Windows 64, например това, че съществуват две почти идентични папки:

  • C:\Program Files – за 64 битови приложения;
  • C:\Program Files (x86) – за 32 битови приложения.

Регистърът на системата също е разделен на две части. Пълната документация е достъпна в Internet, важното с случая е 100% съвместимост на продуктите с 64 битовите технологии.

Стандартна срещу Embedded операционна система

Като приложения, продуктите на Microinvest не усещат разлика между стандартна и Embedded операционна система. Това обаче не важи за периферните устройства и допълнителния хардуер. При Embedded системите понякога има затруднения в инсталацията на драйверите за баркод скенери, USB-2-COM преходници и други устройства. Затова е важно да се прави редовна актуализация на операционната система и да има подготвени драйвери за всяко устройство.

Полезни връзки

Лични инструменти