Клубна система без предплащане

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Продуктите на Microinvest предлагат огромни възможности за дефиниране и управление на клубна система чрез клиентски карти. С помощта на прости средства и правилна настройка на продуктите може да се постигне отличен резултат в практическата работа с продуктите.

Съдържание

Описание

Клубната система без предплащане позволява всички клиенти да поръчват в заведението и да трупат кредитна сметка върху индивидуална карта. При излизане от заведението оператор прочита картата и автоматично получава кредитната сума, след което приема плащане от клиента. По този начин клиентът поръчва продукти и използва всички услуги на заведението, като едва на изхода заплаща дължимата сума.

Технология на работа

Технологията на работа е лесна и много стабилна:

  1. При вход в заведението се връчва по една клиентска карта на всеки посетител;
  2. При всяка поръчка сервитьорите вземат картата на клиента, чрез нея маркират съответните ястия на нейната сметка и напитки и след това връщат картата. Всяка карта открива индивидуална сметка. Сметката стои отворена до момента на изход от заведението;
  3. При изход от заведението оператор прочита картата, приключва сметката и приема плащането. В този момент се издава и съответния фискален бон или клиентски чек.

Видове карти

Предложената система е съвместима с всички видове карти – с баркод, магнитни, RFID или чип карти. За коректната работа на целия комплекс е достатъчна правилна настройка на четците и идентификационния номер на картата. Технологията е напълно съвместима с въвеждането на клиентски карти и няма разлика спрямо стандартните средства за управление на клиентите.

Съвети

Тази технология се нуждае от елементарни настройки на работните места. За правилната организация на процесите е желателно да изпълните следните стъпки:

  1. В цялото заведение да се дефинира една единствена маса. При наличие на карти не е необходимо да разделят сметките по маси. Това единствено би попречило на отчитането на клиента, ако неговата сметка е пръсната по много маси;
  2. На всички работни места на сервитьорите да се забрани възможността за приключване на сметките на клиентите. Сервитьорите няма да приемат плащания;
  3. На изхода на обекта да се забрани създаване на нова поръчка или нейната редакция. Единствената операция, която трябва да се изпълнява е комбинирано плащане за закриване на сметките. По желание на собствениците можа да се разреши преместване на сметки, за да могат няколко карти да се обединят в една обща сметка.

С това цялата настройка на системата е завършена. Картите се създават предварително, в помощ на този процес може да е импорт на партньори чрез Excel файл.

Полезни връзки

Лични инструменти