Приложение на Microinvest eMenu

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Програмният продукт Microinvest eMenu Pro може да работи в няколко различни режима и да изпълнява различни по рода си роли. Въпреки, че продуктът е един, чрез детайлна настройка могат да се автоматизират 4 различни задачи и да се постигне максимално удовлетворение на клиентите и собствениците. Ролите зависят от местоположението на устройството (стационарно закрепено към маса или подвижно) и кой работи с него.

Съдържание

Активно електронно меню

Активното електронно меню е основната функция на продукта. В ресторант или кафе се поставят устройства на всяка маса (или в по-престижните салони), чрез които самият клиент може да избира ястия и напитки. Мобилното устройство се асоциира с предварително зададената маса и представлява система за отдалечена поръчка без участието на сервитьор.
Настройката на устройството е еднократна, при внедряване на системата, избира се клиент и маса, като по този начин системата еднозначно може да определи откъде е направена поръчката. При Активното електронно меню броя на устройствата е равен на броя на масите и всяка работи автономно в рамките на системата. Клиентите могат сами да правят своите поръчки чрез лесен и интуитивен интерфейс.
Системата работи като разширение на стандартната система и поръчките могат да се обработват от различни работни станции по мрежата.

Пасивно електронно меню

Пасивното електронно меню е аналогично на активното електронно меню, но няма възможност за поръчки от страна на клиента. Устройството на масата позволява да се разглеждат блюдата, да се проверяват цените и допълнителна информация, но създаването на поръчки е забранено. Това е аналог на хартиеното меню с възможност за централна промяна на параметрите (цена, група, наименование, дали се предлага или не, описание, картинка и други).
Пасивното електронно меню е много авангарден начин за визуализацията на асортимента в заведението. Предимството е възможността клиента сам да види сумата на поръчките си до момента.

Мобилен сервитьор

Мобилния сервитьор е разновидност на активното електронно меню. В този случай устройството не е свързано с определена маса и с него работи сервитьор. В момента на вземане на поръчката, сервитьорът избира маса и клиент, като по този начин Microinvest eMenu Pro изпълнява ролята на мобилно работно място.
Когато се използва този режим, броят на устройствата е равен на броя на активните в момента сервитьори.

Мобилен търговец

Мобилният търговец е разновидност, при която операторът работи отдалечено от офиса на фирмата, но изпраща заявки от посетен клиент към централния офис. Този случая напомня мобилния сервитьор, но вместо ресторантски поръчки, в системата се добавят реални заявки от клиент. Тези заявки се превръщат в продажби от операторите в централния офис, без участието на мобилния търговец.
Това е перфектната схема за разносна търговия и получаване на заявки директно от обекта на клиента.

Други

Посочените възможности са най-често срещаните внедрения на този продукт. При определени клиенти се наблюдават и други индивидуални решения чрез този продукт. Затова сервизната фирма може да адаптира системата за индивидуален клиент и да приложи продукта в друга дейност.

Операционна система

Microinvest eMenu Pro работи под управлението на браузер. Поради тази причина операционната система не е от значение. Системата работи отлично при Windows, Linux, Android, iOS и други операционни системи. Поддържаните устройства са всички модели iPad, iPhone, HTC таблети и други.

Полезни връзки

Лични инструменти