Улеснения при работа със справките

от Wiki

Направо към: навигация, търсене

Ще представим редица удобства в Microinvest Склад Pro, които могат да ускорят работата с програмата и решаването на определени задачи.

Съдържание

Динамично сортиране на справките

Ако желаете да сортирате една справка по определена колона, е достатъчно да щракнете с мишката върху избраната колона. Така всички данни ще се сортират по тази колона и за Вас ще е по-лесно да намерите данните, които Ви трябват. Повторно щракване върху колоната ще обърне посоката на сортиране и последните резултати ще станат първи.

Панел за управление

Панел за управление на справките Ви дава допълнителни функции върху резултатите от справката. Активирайте панела за управление на справките. Чрез този панел, който се намира в дясно, можете да приложите допълнителен филтър към резултатите от справката. Това е полезно, когато имате много резултати и желаете да отделите само част от тях. Чрез полето "Филтър" Вие може да въведете допълнителни критерии, които да ограничат показваните редове и да намерите само част от необходимите резултати. Филтърът работи бързо и позволява висока гъвкавост за обработка на вече показаните резултати. Филтърът може да бъде нулиран и прилаган многократно.

Редакция на документ

Документ може да се редактира директно от справка. Когато имате номер на документа, чрез панела за управление на справките може да бъде редактиран съответния документ. Изберете един ред и натиснете бутон "Редакция на документ". Това ще предизвика затваряне на справката и отваряне точно на този документ в режим на редакция. Технологията е много бърза и спестява време за затваряне на справката, активиране на меню за редакция и избор на документ. Сега целият този процес се извършва чрез избор и едно натискане на съответния елемент.

Създаване на документ

Документ може да се създаде директно от справка. Създайте справка по Ваши критерии, която да съдържа една или повече стоки. Натиснете Shift или Ctrl и маркирайте няколко реда от справката. Ако натиснете "Създаване на операция" от панела за управление на справките, то всички маркирани редове ще станат на избраната от Вас операция. Това е отличен начин за създаване на документ, например документ за Доставка, който да се създаде от справка за Поръчка или Оферта за последните 10 дни. Технологията е много мощна и удобна, като работата на операторите се ускорява многократно. Използвайте тези функции, за да можете да работите по-ефективно и удобно!

Полезни връзки

Лични инструменти